BALIK TUZAKLARI – 4

Bu kez olta ile kurulan bir tuzaktan bahsedeceğiz. Bu şekilde pek çok tuzak kurabilir ve balık yakalama şansımızı arttırabiliriz. Ayrıca enerjimizi korur ve diğer hayati faaliyetlere zaman ayırabiliriz.

Öncelikle, kamış yerine kullanabileceğimiz uygun bir dal parçası bulmalıyız. Bu  dal, esneyebilmeli ve üzerindeki yük kalkınca da eski haline dönebilmeli.

Bu dalı 45-50 derece açı ile arka tarafından bir karış toprağa gömüyoruz, ya da taş, kaya vs.ile sabitliyoruz. Ön tarafını da, devrilmemesi için sapan şeklinde bir ağaç dalıyla destekliyoruz. Ucuna da normal olarak oltamızı bağlıyoruz.

Daha sonra 25-40 cm uzunluğunda, iki küçük dal parçasının uç taraflarını bıçakla, birbirlerine geçebilecek şekilde kesiyoruz. Sonra bir tanesini toprağa gömüyoruz, diğerini bir iple kamışın ucuna bağlıyoruz. İpin uzunluğunu, kamışın eğilmesine ve üzerinde bir yük oluşmasına imkan verecek seviyede tutuyoruz.

Kamışı eğerek, ucuna bağlı dal parçasını, toprağa sapladığımız dal parçasına takıyoruz. Oltamızı da yemimizi takıp, göle/nehre atıyoruz. Bir balık yemi kaptığı zaman kamışı eğecek ve birbirine geçmiş iki ağacı serbest bırakacaktır. Bu durumdakamış hızla doğrularak balığı yakalayacaktır.

untitled-1 (1221 x 873)

 

Yorum bırakın