DOĞADA YAŞAMAK

article-2546660-1AEF26B400000578-139_634x449

Geçenlerde internette rastladığım  ”doğada yaşamak” konulu bir tartışma çok ilgimi çekti. Tek başına doğada yaşamak isteyen bir gencin başlattığı bu tartışmanın ilgimi çekmesinin nedeni, gence verilen cevaplardı. Çünkü öyle cevaplar verilmiş ki, şaşırmamak elde değil. Kimi ”İnsan doğanın bir parçası değildir” demiş, kimi de ”Doğada yaşamak asla mümkün değildir.” Hatta biri de ”İnsan doğada yaşayacak şekilde evrimleşmemiştir”  diyerek konuya bilimsel bir yaklaşım getirmiş.

Pek çok insanın doğayı korkulacak bir yer olarak görmesi üzücü… Çünkü ”doğanın düşman olduğu” bakışı, doğa tahribatının önünü açıyor, ya da insanları bu tahribata karşı duyarsızlaştırıyor.

Ayrıca  hangi konu için söylenirse söylensin,  bu ”asla mümkün değildir” sözü de beni deli ediyor. Çünkü yaşam ve tarih bunun aksini söylüyor. Örneğin Wright kardeşler, sanırım yüzlerce, binlerce kez ”Uçmak asla mümkün değildir” sözünü duymuşlardır. Ama uçmuşlardır. Bunun gibi binlerce örnek verilebilir.

Dikkatimi çeken diğer bir  husus ise doğada yaşamak konusuna duyulan ilgi oldu. İnternette kısa bir araştırma yaptım. Hayretle çok sayıda insanın doğada yaşamak konusunda istekli veya asgarinden meraklı olduğunu gördüm. O zaman benim de bir blogger olarak konuya dahil olmam gerek deyip, tartışmaya balıklama daldım.

Benim ”doğada yaşamak” hakkında ki düşüncem, tek cümle ile özetlenebilir.

İNSAN DOĞANIN BİR PARÇASIDIR VE DOĞADA YAŞAYABİLİR.(Nokta)

Lynxs.Eric.Valli33İnsanın doğanın bir parçası olmadığını ve doğada asla yaşayamayacağını söyleyenler bunu hangi verilere dayanarak söylüyorlar, merak ediyorum. Çünkü benim gördüğüm tüm veriler bunun aksini söylüyor. İşte benim gördüklerim..

Kanıt-1 (İnsanlık Tarihi): Tüm arkeolojik bulgular yerleşik hayata geçişin, yaklaşık 7.000 – 10.000 yıl önce, dünyanın farklı bölgelerinde birbirinden bağımsız olarak gerçekleştiğini gösteriyor. Yani insan türü için dün diyebileceğimiz bir tarihte.. Ondan önceki 2.5 milyon yıl boyunca ise, toplayıcı ve avcı olarak tamamen doğada yaşamışız. Yarı çıplak, evsiz, barksız… İnsanın doğada yaşayabileceğine bundan iyi bir kanıt olabilir mi?

Diyelim ki yazının olmadığı tarih öncesi çağlara ait arkeolojik bulgular size inandırıcı gelmiyor. Buyurun size ikinci kanıt.

Kanıt-2 (Günümüzde yaşayan ilkel topluluklar): Allahtan uygarlık tüm dünyada eşit seviyede gelişmiyor.  Halen dünyanın muhtelif bölgelerinde, tamamen doğada yaşayan, elektriği, parayı bilmeyen insan toplulukları mevcut. Adeta taş devrinde yaşıyorlar. Bundan bir kaç sene önce, Peru’da, Amazon ormanlarında helikopter ile incelemeler yapan bir ekip, daha önce modern insanlarla hiç temas kurmamış bir kabile tesbit etmişti.. Helikopterin ne olduğunu bilmeyen garibim yerliler de korkmuşlar, ok ve mızraklar ile kendilerini savunmaya çalışmışlardı. O anların helikopterden çekilen ve tüm basında yer alan fotoğrafları çok ilgimi çekmişti. İşte insanın doğada yaşayabileceğinin başka bir kanıtı daha.  Buyrun siz de görün.

000035615714708b7de4702cff8_b  0000356413347097fde4702d001_b Helikoptere karşı savunma halindeki yerliler..

Diyelim bu fotoğraflarda sizi kesmedi. Bunların bir Hollywood filminden alınma olduğunu düşünüyorsunuz. O zaman yeni bir kanıt daha..

Kanıt-3 (Doğada yaşamayı başarmış insanlar): Doğada yaşamayı başarmış pek çok insan var. Üstelik bazıları bunu kayıt altına almayı da başarmış. Örneğin 1978 yılında İngiliz BBC kanalı, ”Living in The Past – Geçmişte Yaşamak” isimli bir dökümanter TV dizisi çekiyor. Bu dizide gönüllü 6 çift ve 3 de çocuk olmak üzere 15 kişi, yanlarında hiç bir şey olmadan, bir yıl boyunca sadece doğanın sunduğu imkanlardan yararlanarak yaşıyorlar. Bu dizi 50 dakikalık 12 bölüm halinde 1978 yılında BBC’de yayınlanıyor.

Bir diğer örnek ise Richard Louis “Dick” Proenneke. 51 yaşında dünyanın en ıssız bölgelerinden biri olan Alaska’da yaşamaya karar veren bu arkadaş, 82 yaşına kadar 31 yıl boyunca tek başına vahşi doğada yaşamayı başarabilmiş. (Kışın ısı – 40 C) Kamerası ile çektiği Alaska yaşamından kesitler, daha sonra ”Alone in The Wilderness” adlı bir belgesel film haline getirilmiş.

Bizden be bir örnek var. Ahmet Bedevi, namı diğer Manisa Tarzanı..

Bunun gibi binlerce örnek var. Ama çok uzatmaya gerek yok. Kanıtlardan da görüldüğü üzere insan doğada yaşayabilir.

Peki o zaman şu soru akla gelebilir. Doğada yaşamak mümkünse neden zaman zaman gazetelerde, televizyonlarda doğada kaybolmuş ve hayatta kalamayarak ölmüş insan haberlerine rastlıyoruz?

Buna tipik bir örnek Christopher Mccandless’tir.  Hayatı ”İnto The Wild” filmine konu olan bu genç, Alaska vahşi doğasında 112 gün hayatta kaldıktan sonra açlıktan ölmüştür. Daha pek çok örnek verilebilir.  Susuzluktan, hipotermiden ya da yediklerinden zehirlenerek ölmüş, yırtıcılar tarafından öldürülmüş pek çok insan vardır.

slideshow Christopher Mccandless’in ölmeden hemen önce çektiği son fotoğrafı

Bunun nedeni doğada yaşamanın imkansız oluşu değil, doğada yaşamak için gerekli olan becerilerden yoksunluktur. Kentlerde doğup büyüyen birinin doğal olarak bu becerilere ihtiyacı yoktur ve öğrenmesi gerekli değildir. Ancak doğada bunlar olmadan yaşanmaz. Ateş yakabilmek, barınak yapabilmek, su bulabilmek, zehirli bitkileri zehirsizlerden ayırabilmek, avlanabilmek doğada yaşam için gereklidir. Ancak dikkatlice bakıldığında bunların hepsinin öğrenilebilecek beceriler olduğunu görürüz. Üstelik öğrenmesi çok da zor değildir.

Sonuç olarak, insan doğanın bir parçasıdır ve doğada yaşayıp yaşayamayacağının tartışılması bile anlamsızdır. Çünkü bunun için yaratılmıştır.

Comments
61 Responses to “DOĞADA YAŞAMAK”
  1. Hilmi dedi ki:

    Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık. “Doğada yaşamak asla mümkün değildir” diyenlerin kulakları çınlasın… 🙂

    Beğen

  2. hamit dedi ki:

    Hocam çok güzel bir yazı olmuş.İnsanlığın başladığı yer doğadır.İnsanların doğadan bu kadar uzaklaşması çok büyük bir eksikliktir.İnsan elbette doğada yaşar ama tek başına yaşayamaz.Ben de doğada hayatta kalma üzerine devamlı bilgiler edinmeye ve yetenekler geliştirmeye çalışıyorum ve sizin gibi doğada vakit geçirmek isteyen insanlarla tanışmak istiyorum.

    Beğen

  3. yagiz yuksel dedi ki:

    guzel ve dogada yasamaya tesvik edici bir yazi olmus ancak into the wild filminde yedigi bir bitkiden zehirlenerek ve zehirlenmenin etkisiyle yemek yiyemedigi icin acliktan olmustur bitkilerin zehirli veya zehirsiz oldugunu ayirt etmek cok onemlidir bu yuzden

    Beğen

  4. Mustafa dedi ki:

    http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=99122.0

    güzel yazıydı cevaplar hep kaçamak ve usandırıcıydı yazdığım en depresif yazılarımdan biridir o duygularla haraket etmekten bıkmadım ve hala başarabileceğimi düşünerek planlar yapıp kendimi deniyorum neredeyse 76 bin kişi okumuştu açıkçası bu kadar derin düşüncelerle bi yazı daha yazamam anlamayamadan ve kırıcı yorum yapan insan çok benim hayat felsefem adabıyla istediğin biçimde yaşamaktır doğaya ayrı bi dünya gözüyle bakarım benim mutlu olduğum dünya olarak şuanki herkesin yaşadığı saçma sistem ve düzenden bıkmış ve bu sistemdeki çevremi kırmadan kendi mutluluğumu düşünmeden sadece onların mutluluğu için çabaladım ve devam ediyorum hep diğerlerinden farklıydım ve yalnız ,yalnızlık bir seçimdir isteyene kendi içinde yaşar insan mutlu olduğu dünyasının hayallerini kurarak neyse çok konuştum sisteme sövüp sahurumu yapayım kafanızı şişirdim kusuruma bakmayın kendinize iyi bakın.

    Doğanın askeri Mustafa

    Beğen

    • Seawolfmete dedi ki:

      Merhaba Doğanın Askeri Mustafa Kardeş,

      Evet, ”Doğada Yaşamak” başlıklı yazımı, Gezenbilir’de, sana verilen cevaplara istinaden yazmıştım… Doğaya olan sevgin o kadar açıktı ki, insanların bunu örselemesine açıkçası öfkelenmiştim. Doğayı korkulacak bir yer olarak göstermelerine dayanamamıştım.

      Yaşın henüz çok genç ve hayallerini gerçekleştirebilmek için önünde daha çok uzun bir zaman var… Benim sana bir abin olarak önerim, yaşadığın yerde ki dağcılık kulüplerinden birine üye ol ve fırsat buldukça onlarla dağlara çık. Doğaya ilişkin becerilerini geliştir ve ara sıra olsa da doğayla bütünleşmenim keyfini çıkar.

      Olgunlaştığında, eğer hala doğada yaşamak istiyorsan, emin ol bunu başarmak için gereken formülleri de kolaylıkla üreteceksin.

      İçinde ki doğa sevgisi hiç eksilmesin..

      Beğen

  5. Tamer Suna dedi ki:

    Çanakkale’de izmir yolu üzerinde bir tepede 1830 m2 arsam var icindede buyuk olcude tamamlanmış bir bina…ben insanlardan uzak sakin koy hayati yasamak istiyorum diyen varsa gidip yasayabilir..kendisi eker kendisi biçer tamsuna@yahoo.com

    Liked by 1 kişi

  6. Yata Misaki dedi ki:

    Yıllardır istemişimdir doğada insanlardan uzak kendi başıma (veya birkaç kişilik grupla). Bu aralar bol bol araştırma yapsamda henüz sonuç elde edemedim. Senelerdir şehir yaşamı içinde bastırılsa da bu isteğim Into the Wild filmini izledikten sonra neden olmasın dedim ve şuan tüm amacım bu. Bu mesaj altında; yaşanabilecek Alaska kadar abartılı olmayan örneğin akdenizdeki tropik bir ada gibi çok insan uğramayan önerileri bekliyorum 🙂 ve tabiki 15-30yaş arası aynı hayali paylaşan arkadaş varsa da tanışmak,planlamak isterim

    Liked by 1 kişi

  7. Burak arıca dedi ki:

    Hayatın acımasız yüzü karşısından her insan bir kez bile olsa bu hayali kurmuştur bende bunu hep düşünen biri olarak bu yazı içimi açtı bugün değil ama birgün mutlaka ama mutlaka enkazından bir küçük kasabada yaşayacağım

    Beğen

    • ßen erzincandan ahmet 23 yaşındayım..
      Çok araştırdım ve daha öncedende böyle bir fikrim vardı aslında.
      ßazı korkularım oldu.. ama bunları önlemek için sebebler buldum..
      ve şuan diger hayatımı dogayla iç içe yaşamak istiyorum..
      Eger benim gibi düşünen arkadaşlar varsa 0533 343 1216 numaramdan bana ulaşıp daha detaylı konuşa biliriz..

      Beğen

  8. budak dedi ki:

    Davulun sesi uzakdan güzel gelir arkadaşlar.. Devamlıda ormanda yaşanmazki… Niye bu tersine kürek çekiş. Vahşi Emparryelist sistemin üstünüzdeki baskısından kaçıp doğada kafa dinleme hissinizi anlyorum Sitres atmakve hobi olarak yaşayabilirsiniz bu hisleri… Herşeyin bir sınırı var insanın bir sorumluluğu var. Aileniz var. Bu kadar asosyal olmayın. Pisikoloklardan destek almaya çekinmeyin. Abartırsanız yalnızlıkdan kafayı iyice çizersiniz doğada. Orman köyünde yaşamak daha güze bir seçim olabiilir sizin için. Canın çektikçe kaçarsın ormana.Filim seyredip gaza gelip bilgisiz doğaya dalmayın. Benim karşı komşumun oğluda süpermen filiminin gazıyla seyrettikten sonra gözümün önünde balkondan aşağıya atlamıştı. Hayatını sarmaşıklar kurtardıydı. Siz o kadarda şanslı olmayabilirsiniz. En güzeli hayatta denge..Satranç tahtasındaki gibi.

    Beğen

  9. Tuğba dedi ki:

    Öyle kendini doğanı ortasına atıp gezgin yaşamak değil ama Alakır sakinleri gibi yaşamak için neler vermezdim, kendim olabilmek için… hayatlarımız… yapmak için yıllarca okul okuyup bir sürü sınava girdiğimiz saçma sapan işlerimiz ve ihtiyaç olduğuna ikna edildiğimiz ve sahip olmak için, kimi zaman insani yanlarımızı yadsıyarak hayatlarımıza doluşturduğumuz bütün o çöpler… Tabi benim bide artı sebeplerim var öyle bi hayata özlem duymak için…. şu anda beni alıkoyan ne işim, nede ailem (yani ailemi buna ikna edebileceğimi düşünüyorum) tek şey tek başıma olmam…

    Beğen

  10. kıvanç sayı dedi ki:

    doğada yaşamak isteyen bir ruh ikizimi bulabilirsem parayı elektiriği teknolojiyi kirli şehri ve iki yüzlü insanları hayatımdan çıkarmayı düşünmekteyim
    ınstagram kivvancc

    Beğen

    • Tuğba dedi ki:

      Merhabalar , her ne kadar içimden geçen sizin cümleniz olsada bunu ancak tırnak içinde yazabilirim “…ruh ikizimi bulabilsem” bunu istemek fazla geliyor sanki. o kadar çok kişi, o kadar öylesine gitmek istiyorum diyor ki…. bi ruh ikizi bulmayı umamasamda . Öğrenilmiş/özenilmiş bi gitme isteğinden çok tercih edilmiş bi gitme isteği olan güvenebileceğim, herhangibiri yeterli olabilirmiş gibi geliyor.

      Beğen

  11. Tuğba dedi ki:

    Aranızda birbiriyle iletişim kurup bu ortak arzuyu formüle etmeye çalışan oldumu? Daha aktif iletişim kurabilecegimiz bi ortam oluşturup fikir alış verişinde mi bulunabilsek. Neler düşündüğünüz bilmek istedim. Bunu nasıl yapabiliceğimize dair fikri olan paylaşırsa sevinirim.

    Beğen

    • burhaneroglu dedi ki:

      Hep korkularımız var saklı kalmış. Yine bununla birlikte bir çok standartlarımız. Doğaya kaçış derken kalkıp yeni bir köy kurmamak lazım. Şimdilik sanırım doğada kamp yapmakla başlayabiliriz ancak.

      Beğen

    • Enis dedi ki:

      Birşeyler çıktımı acaba bu konu işe ilgili ?

      Beğen

    • Yılmaz Mizamoğlu dedi ki:

      Alakır hayali benim için artık hayalden öte yaşamımın bir parçası olsun istiyorum, son bir yıldır planlar yapmaktayım, tek sorunum tek başına nasıl olacak kaygısı,
      Yazdıkların ve dikeklerin ilgimi çekti, bilmiyorum ama içimdeki ses iletişime geçmemi söylüyor
      favorisporgiyim@hotmail.com

      Beğen

    • umut dedi ki:

      sevgili tuğba bunun için yaşıyorum ama çoğu insanın cesareti yok olanda kırılmış. iletişim sağlayalım cplumutufuk@gmail.com – 05537399250

      Beğen

  12. omer dedi ki:

    Bende istiyorum

    Beğen

  13. Özkan dedi ki:

    Ciddi ciddi düşünen varsa fikir alışverişinde bulunup tanış olabiliriz gerçekten hayatını değiştirmek isteyenler varmı acaba

    Beğen

  14. Özkan dedi ki:

    Bu konuyu irdeleyen varsa 05423823561 numaram bu whatsapp grubu falan kurup fikir paylaşımı yapalım

    Beğen

  15. Doğa dostu ben dedi ki:

    Ben daha 13 yaşındayım ve tam bir doğa severim . Benim gibi doğa sever insanların olması beni gururlandırıyor. İnsanların bu tür verdiği tepkiler bana çok tuhaf geliyor. Ve bunlara ailecek anlam veremiyoruz. Yazıyı çok beyendim …

    Doğa sever insanların artması dileğiyle…..

    Beğen

  16. Enis dedi ki:

    Geride bırakacağım hiçbirşey yok doğada yaşamak için %100 hazır hissediyorum e yokmu kimse moruk ? 🙃

    Beğen

  17. itw dedi ki:

    yaşım 22 tüm önyargılarından arınmış doğayla iç içe, kendini bulmak ve çok daha iyi bir hayat yaşayacagına(herşeye ragmen) inanan kimseler bana facebook üzerinden ulaşabilirler. http://www.facebook.com/ferfecirrr.

    Beğen

  18. deniz dedi ki:

    Antalyada balık tutup kamp yapıp bitki hayvan falan keşfedebileceğimiz bir grup kurmaya açığım. Ciddiyim. Aklım yerinde. Evet sevmiyorum insanları ama benim gibi düşünenler var biliyorum komplexsiz tipler biraraya gelelim bi tane de sürü lideri seçelim 🙂 ya ciddiyim deneyimli biri abilik etsin kardeş kardeş takılalım. çok yogun çalışıyoruz hayat stres çok iyi gelir hepimize

    Beğen

  19. Tuğba dedi ki:

    Ben umudumu kaybettim arkadaşlar. Bunu gerçekten isteyen varsa aranızda, dilerim herşey gönlünüzce olur. Ben yapamasamda, birilerinin doğaya yani yolunu kaybettiğimiz evimize döneceğini bilmek yada bunu ümit ettiğini düşünmek bana iyi geliyor.

    Beğen

  20. Aybüke dedi ki:

    ALLAH BELANIZI VERSIN ARAYIN BENI. 05301362662

    Beğen

  21. İlyas Furkan Özel dedi ki:

    Daha 1 ay oncesine kadar 13 yildir dogada yasayan bir ciftin yanindaydim. Eger dogada yasamak istiyorsaniz ama bu konuda bir bilginiz yoksa/ nereden basliyacaginizi bilemiyorsaniz benimle iletisime gecin. Size pekala yardimci olabilirim. ( +905515511978 ) ( gencler bushcraft ve Ray Mears’ı ingilizceniz varsa arastirin. Yoksa Serdar Kilicin belgeselini bi’ciftlik belgeselini izleyin. Kendinize iyi bakin ✌)

    Beğen

  22. adem dedi ki:

    arkadaşlar benim bir tane yaylam var sadece tek ev her yer orman manzara on numara müstakil bir yer başka hiç kimse yok sadece ben varım birde k -9 köpeğim kitaplarım arabam birde insanların arkasından konuşmyan ayılar kurtlar vs bizim buralar zaten doğa olarak cennet trabzon tonya kalınçam mahll turislik yer olluyor zaten uzun göl gibi internetten bakın cennet gibi bir yerdir—ben şehirde 15 yıl yaşadım artık nefret edr oldum doğayla baş başa yaşıyorum artık isteyen olursa foto ata bilirim misafirde ede bilirim medeniyet tek dişi kalmış canavar arkadaş doğayı yok et üstüne habishane binalar yap kızıp darlanıp bir bağırsan üsteki adam bu delirmiş der kendi ne göre değil başkalrının isteği gibi yaşıyor herkes her şey taklit o adidas giyiyor bende giyim onda son model tl var bende de olsun ama cepde para nanay son olark bir yazar şöyle diyor milyon da bir kişi kendi isteği gibi yaşar diğerleride başkalrının kini taklit ederek ………..daha ne desin adam haydiyin doğa anaya size bir kitap birde küçük ev yeter mutluluk olarak

    Beğen

  23. YörükEfe09 dedi ki:

    Merhaba ben izmir deyim ve bi kaç aydır evden insanlardan ve binalardan kaçmak için yollar arıyordum
    çünkü burada yaptığımız şey çalışıp para kazanıp sonra bunu temel ihtiyaçlar için harcıyoruz aslında başka yollarla ve daha sağlıklı şekilllerlede hayatta kalabilicek olmamız
    sonra youtube de bazı videolar izledim
    hayatta kalmak la ilgili tavşan kuş balık tuzakları falan bunları kullanarak ve ekim&hasat yaparak hayatımızı geçirebiliriz
    hepsinin planı aklımda fakat buna ilk celsede tek başıma başa çıkabilir miyim bilmiyorum bi arkadaş bi yoldaş arıyorum kendime
    ahmet09efesi@gmail.com burdan bana ulaşabilirsiniz

    Beğen

  24. YörükEfe09 dedi ki:

    Merhaba arkadaşlar,
    ben izmir deyim ve bi kaç aydır evden insanlardan ve binalardan kaçmak istiyorum.Çünkü burada dedemin yaptığının aynısını babam yapıyor ve ben dbabamın yaptığının aynısını yapmak İSTEMİYORUM. Bütün senaryoları ezberledim artık. Ben daha paranın icad edilmememiş o hayatı yaşamak istiyorum
    yaptığımız şey çalışıp para kazanıp sonra bunu temel ihtiyaçlar için harcıyoruz.

    Ben bu filmden artık çok sıkıldım bi kaç tavuk alıp dere kenerında bol ağaçlı bi yere gitmek istiyorum.

    HER CANLI BİR GÜN ÖLÜMÜ TADACAKTIR.

    ve unutmayın ki bu hayat sadece bir sınav.
    Kimse için yaşamanıza ( tabi evli değilseniz eğer eşinizde sizin gibi düşünüyorsa (aklı başında olan herkes bu hayatı seçer) onu da alın ve bu hayatı yaşayın şimdi nalburlardan testere balta gibi alet edevat topluyorum bu hayat benim ve para sadece bir araç veya onun direktiflerine uymanıza gerek yok

    bu tanımladığım hayatı yaşamak isteyenlerde var yorumları okuduğum kadarıyla , yanından dere akan yayla, orman dağ tepe bilen varsa veya bu hayatta fikir görüş bildirmek isteyen varsa

    HAYAT KISA
    .

    ahmet09efesi@gmail.com

    burdan bana ulaşabilirsiniz

    Beğen

  25. özkan dedi ki:

    Arkadaşlar varmı gönülden isteyenler bu işi konuşup tanışalım

    Beğen

  26. Berkan dedi ki:

    Bir sürü insan tanışalım, görüşelim, birlikte yapalım gibi şeyler yazmış ancak yorumları baştan beri okuyunca kimse kimse ile iletişime geçmemiş, bu uğurda hiçbir adım atmamış gibi anladım ben. Arkadaşlar 33 yıllık hayatımın son 13-14 yılında doğanın bir parçası olmak adına çok kez kamp, tatbikat vs. katıldım. Ancak şunu öğrendim ki bir şeyi planlarken daha doğrusu bir planı kendi kendimize değil de başkalarını da katarak yaptığımız zaman o plan YÜRÜMEZ !!! arkadaşlar. Bu kadar net söylüyorum bunu. Madem doğaya kaçmak gibi bir arzumuz var o halde adı üstünde DOĞAçlama olmak durumunda bu yönelim. Egoist ve ukala olmayan arkadaşlar ile her zaman bu konuyu görüşüp, tartışmak isterim. Elimden geldiğince yardımcı da olmak isterim ama ilk olarak bu faaliyetlerin filmlerdeki gibi olmadığını, zaman zaman çok zorlayıcı koşulların oluştuğunu, evinizde sıcak kahvenizi yudumlarken Into The Wild filmine özenerek böyle bir yola çıkılamayacağını bilmenizi isterim. Her türlü görüşe ve eleştiriye açığım. berkanakbulut@hotmail.com

    Beğen

  27. Zafer Efe dedi ki:

    21 yaşındayım, şimdilik otostop gezginiyim. Doğada yaşamak isteyen dostlarla tanışmak fikir alışverişi yapmak hatta birşeyler yapmak istiyorum. WhatsApp’tan iletişime geçebilirsiniz. 05301362662

    Beğen

  28. Cumhur acar dedi ki:

    Merhaba aydın dağlarına çıkıyorum kış sonu fidanlar dikilmeye başladığında su olan bir yer keşfettim medeniyetten tam bağımsız yaşayacağım herşeyi planladim ürünlerimi saklamaktan tutunda banyo tuvaletime kadar. Bütün ayrıntılar hazır yazlık yiyecek kışlık erzak saklama hepsi planlı bende çok güzel olacak doğa ben kendim ve yaşantım dört kişi gidiyoruz. Varsa plan yapacak arkadaşlar yardımcı olurum. Mail atın cumhuracar8@gmail.com yazarim

    Beğen

  29. Gerçek dedi ki:

    Herkese merhaba doğada yaşayan biriyim basit ve zor bir hayatım var bana göre artık bir çok şeye ve yeteneğe sahibim güzel bi balıkçı köyünde yaşıyorum kapıdağ Erdek te artık biraz izole olup dağda arazime bir ev yapıp tavuk güvercin falan bakmak istiyorum tanıdığım hiç kimse karşı cins olarak benim bu isteğimi benimle paylaşmadı ruh ikizim lazım artık kafamıza göre yaşayıp gezip üretip basit bi hayat isteyen benim gibi herşeyi boşverip geride bırakacak erdemli birini arıyorun

    Beğen

  30. Onur dedi ki:

    2018’den beri kimse bir şey yazmamış. Umarım isteyen herkes doğada yaşama hayaline kavuşmuştur.

    Paradan ve getirdiği sorumluluklardan uzak, stresin olmadığı, tamamen hayatta kalmaya dayalı bir yaşam biçimine geçmeyi düşünüyorum. Fakat bunu yalnız başaramam. Ancak benim gibi düşünen insanlarla bir topluluk oluşturup başarabiliriz.

    Bir lojistik firmasında müdürüm. Ama iş stresinden hayatımın sömürüldüğünü, yavaş yavaş eridiğimi hissediyorum. Bir daha dünyaya gelmeyeceğim. Kalan ömrümü doğada geçirmem gerektiğine inanıyorum. Hem fikir arkadaşlar var ise lütfen bir platformda detaylıca konuşalım.

    Kararlıyım ve cesaretliyim.

    onuraksut@hotmail.com

    Beğen

Yorum bırakın