BALIK TUZAKLARI – 1
Eğer nehir, göl gibi, büyük bir su kaynağının yanında isek, öncelikli yiyeceğimiz balıklar ve su ürünleri olmalıdır. Balıklar, protein kaynağı olmalarının yanında, beslenme alışkanlıklarımıza uygun olması nedeniyle de doğal bir tercih sebebidir.
Avlanmak, ciddi deneyim ve efor isteyen bir iştir ve başarı şansı da azdır. Doğada ki bir ölüm kalım mücadelesinde av peşinde koşmak, büyük bir ihtimalle çok kıymetli enerjimizi gereksiz yere tüketmeye neden olacaktır. Bu nedenle hayatı idamede tuzaklar, temel avlanma aracıdır. Tuzaklar hem çok adette üretilerek başarı şansımızı arttırır, hem de tekrar tekrar kullanılabilir. Üstelik bizimde boşta kalarak, bitki ve meyve aramamıza olanak verir.
Balık tuzakları pek çok şekilde yapılabilir. İlk balık tuzağı örneğimiz, çok basit olması nedeni ile Amerikan Kızılderililerinin kullandığı bir tuzak.
Öncelikle suyun çok derin olmayan, tercihan karanın içine cep yaptığı, durgun bir bölgesini seçiyoruz. Daha sonra çok miktarda 0.5-1 mt. uzunluğunda 2-3 parmak kalınlığında dal parçaları hazırlıyoruz. Bu dalları, kara tarafı açık kalacak şekilde, bir yay şeklinde suyun içine sırayla saplıyoruz ve su tarafına, balıkların içeri girmesine izin verecek ince uzun bir koridor yapıyoruz.
Şimdi ortaya, balıkların ilgisini çekecek bir yiyecek koyuyoruz. Bu ekmek olabilir, solucan olabilir, sinek, böcek olabilir. Su tarafındaki koridordan yiyecek için içeri giren balık, dışarı çıkamayacaktır.
Bu tuzağın mantığını anladıktan sonra, coğrafyayı, dalları, taşları kullanarak çok farklı tuzaklar üretebiliriz. İşte bazıları..
hocam videodaki balık yenilen bir balık türü değilmi acaba ?
BeğenBeğen
Evet yenir…
BeğenBeğen