DAĞCILIK VE DOĞA FİLMLERİ – 31

121. THE SUMMIT (2012)

1 Ağustos 2008 günü K2 dağında meydana gelen ve 11 kişinin ölümü ile sonuçlanan facianın anlatıldığı ödüllü bir belgesel film. Her doğa sporcusu mutlaka izlemeli

The_Summit-2012

 

122. Extreme Force  – THE SCIENCE OF MOUNTAINEERIG (2002)

Dağcılık kolay değildir ve bunu yapabilmek için mutlaka eğitim gerekir. Dağcılığı tanıtmak ve  dağcılık eğitimine katkı sağlamak için hazırlanmış bir belgesel.

The Science Of Mountaineering DVD - Makalu West Face

 

123. AGAINST THE WILD (2014)

Bu yıla ait, çocuklara doğayı sevdirmeye yarayacak bir aile filmi. İki kardeş ve sadık köpekleri, bir uçak kazasından sonra kendilerini vahşi doğada yaşam mücadelesi içinde bulurlar. Tek çareleri içgüdülerine güvenmek ve becerilerini birleştirmektir.

against-the-wild-2014-01

 

124. AGUIRRE (1972)

Başrolünü Klaus Kinski’nin oynadığı harika bir film. 1560 yılında, efsanevi altın ülkesi El Dorado’yu bulmak amacıyla bir İspanyol keşif kolu yola çıkar. Yerli kölelerin kılavuzluğunda, önce dağlarda ardından nehirlerdeyaptıkları yolculuk büyük kayıplara yol açar. Yiyecekleri, salları, mühimatları ve adamları telef olur; artık görünürde nehir ve bataklıktan başka fethedilecek bir şey kalmamıştır.

aguirre

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: