QUECHUA FORCLAZ 600 DOĞA YÜRÜYÜŞ BOTU

pr_01_8225_max

Katarakt ameliyatı için İstanbul’a gideceğimi duyan Dağcılık Kulübünden bir arkadaş, kendisine bir doğa yürüyüş botu almamı istedi. Malum Gönen -Bandırma gibi yerlerde doğa sporu malzemesi bulmak imkansız. En yakın Bursa’da var.

İstanbul’a her geldiğimde mutlaka uğradığım Decathlon mağzasına gittim. Decathlon pek çok ülkede faaliyet gösteren ve kendi markalarını satan bir Fransız firması. Dünya’nın en büyük spor malzemeleri satıcılarından. Ürünleri genellikle orta kalite ve uygun fiyatlı. Eğer yüksek irtifa dağcılığı yapmıyorsanız, sadece doğa yürüyüşü yapıyorsanız ürünleri çok uygun.

Arkadaş için buradan Quechua Forclaz 600 doğa yürüyüş botunu aldım. Ayakkabıya ilişkin ilk değerlendirmem şu şekilde.

Ayakkabı uzun soluklu ve kötü zeminde doğa yürüyüşleri için tasarlanmış. Dağcılık için uygun değil. Krampon bağlama imkanı yok.

Tabanlar Vibram.  Kramponlar 4 mm uzunluğunda ve her yöne kaymayı engelleyecek şekilde gayet iyi tasarlanmış.

pr_03_8225_max

Gövde sentetik ve yarma deri karışımı.. Sugeçirmez ve nefes alabilir.

Kullanılan su geçirmezlik teknolojisi NOVADRY.  Novadry, elbette bir Goro-Tex veya Event ayarında teknoloji değil.  Ancak gene de Avrupa normlarına göre ISO belgelerini  alabilmiş bir teknoloji. O nedenle sanırım güvenilir.

Arkadaşla ayak numaralarımız tamı tamına aynı. ben normalde 42, yürüyüş ayakkabılarında 43 giyiyorum. Bu ayakkabının 43’ü ayağıma tam oturdu. Ayak parmaklarım ayakkabının burnuna hafifçe temas ediyor. Yani yürüyüş için küçük. 44 numarasını giydim. İdeal. Uzun bir yürüyüş sonunda ayağınız şişse de, rahat edersiniz.

Mağaza içinde ayakkabılarla bir süre dolandım. Ayakkabı çok rahat. İçi Eva ve darbe emici. Çok uzun yolları bu ayakkabıyla yürüyebilirsiniz hissini veriyor.

Fiyatı 189.90 TL. Su geçirmez, nefes alabilir, Vibram taban bir ayakkabı için çok iyi.

Ancak tüm bunlar ilk izlenimlerim.

Ayakkabı dayanıklı mı? Yoksa yakın zamanda sağından solundan açılacak mı? Su geçirmezliği gerçekten iyi mi? Bunları zaman gösterecek.

Arkadaş ayakkabıyı kullandıkça yakından takip edeceğim ve neticeyi de gene bu sayfadan sizlere bildireceğim.

 

Reklam
Comments
4 Responses to “QUECHUA FORCLAZ 600 DOĞA YÜRÜYÜŞ BOTU”
  1. xaupau dedi ki:

    Ayakkabıda son durum nedir Üstad ?

    Beğen

    • Seawolfmete dedi ki:

      Ayakkabı, doğa yürüyüşü için son derece güzel. Sağlam ve su geçirmezliği iyi. Bu arada hatırlatmanız çok iyi oldu. Posta son durumu ilave etmeliyim. Teşekkürler Hayri Bey..

      Beğen

  2. İlyas dedi ki:

    Hocam botun son durumu nedir ? Muhtemelen coktan dagilmistir ama yinede bi sorayim dedim. Saygilar.

    Beğen

    • Seawolfmete dedi ki:

      Merhaba İlyas Bey,

      Botun son durumu gayet iyi. Hiç bir noktasında açılma ve deformasyon yok. Su geçirmezlik özelliğini muhafaza ediyor…

      Beğen

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: