KARIA YOLU MALZEMELER

kariayolu2

Bir aksilik olmazsa 22 Mart sabahı, solo olarak Karia Yolu yürüyüşüne başlayacağım…

Bundan iki sene önce de, yolun tamamını tek başıma (solo thru-hike) yürümek için yola çıkmış, ancak 3. gün, daha Taşlıca’ya ulaşmadan ciddi bir sakatlık yaşamıştım. (Sağ diz menüsküsüm ve ön çapraz bağlarım yırtıldı.) Eve ümitlerim kırılmış bir vaziyette ve odun gibi şiş bir ayakla dönmüştüm.

Sakatlığım uzun süre geçmedi. 3 ay ancak koltuk değnekleri ile yürüyebildim. İlk doğa yürüyüş denemesini 1 yıl sonra yapabildim. Yürüyemediğim 1 yıl neredeyse tam bir işkence gibi geçti… Şimdi haftada 3-4 günlük yürüyüşler yapabiliyorum. Hafif bir ağrım oluyor, ancak yürümeme engel teşkil etmiyor. Kendimi  artık tekrar uzun bir yürüyüşe hazır hissediyorum…

Bu kez ne kadar yürüyebilirim bilemiyorum… Sanırım bir 10 gün yürürüm. Belki uzatır 20 güne çıkarım… Sanırım bunu ancak yolda anlayabileceğim… Aslında yolun tamamını thru-hike olarak yürümeyi çok istiyorum, fakat bunu denemeyeceğim… Çünkü aynı dizimde tekrar yürümemi engelleyecek bir sakatlık yaşama ihtimali beni delicesine korkutuyor. (Çünkü tedavimi yapan ortopedist, sırtımda ciddi bir ağırlıkla yürümemin dizim açısından çok riskli olduğunu söyledi. Hatta o kısa yürüyüşlere bile sıcak bakmadı…)

Ben de o zaman ağırlığı azaltayım dedim. Neredeyse tüm malzemelerimi yeniledim.. Şimdi oldukça hafif bir sırtçantası ile yürüyeceğim… Kullandığım malzemeleri, meraklılarına tanıtmak üzere de bir video hazırladım… Umarım diğer yürüyüşçü arkadaşlara bir katkısı olur..

Bu arada Karia Yolu müddetince yeni post giremeyeceğim. Ancak dönüşüm sonrası günlüklerimi tekrar yayınlamaya başlayacağım…

 

Comments
12 Responses to “KARIA YOLU MALZEMELER”
  1. Berkay Abalı dedi ki:

    Batonunuzdan bende de var, Likya Yolu’nda kullandım. Tek sıkıntım tutacak yerler ellerim terledikçe kayıyordu. Onun dışında trekmates’in bir bivakını kullandım. Ferrino Rider’ı olur mu diye size sormuştum, ultralight malzemeler kısmında ancak nefes alışverişine güvenemedim. Onunla pek sıkıntı yaşamadım.

    Beğen

    • Seawolfmete dedi ki:

      Merhaba, Ferrino Rider’ın tanıtımına birisinin ”SOL Escape Bivy’e bire bir benziyor” dediğini yazmıştım. İsim de vermek istemiştim ama pek çok mail/yorum arasında bulamamıştım. Demek ki siz yazmışsınız… Ben Karia Yolunda, Ferrino Rider’i daha deteylı test etme imkanı bulacağım. Dönünce malzeme analizini de güncelleyeceğim… Eğer bir sorun yaşamazsam doğa yürüyüşçüleri için çok hafif bir uyku tulumu imkanı doğmuş olur.

      Beğen

    • Ali arda dedi ki:

      Berkay bey , bivaclarin uyku tulumu olarak tek basina kullanildiginda derece olarak siki giyinmeyle kaclara kadar dayanacagi hakkinda yorum yapabilir misiniz ? Tessekkurler saygilar

      Beğen

  2. Mustafa Aydın dedi ki:

    Mete Bey,
    Uzun süredir blog’unuzu takip ediyorum. Size imrendiğimi söyleyebilirim. Yakın bir zamanda bu işlere başlayacağım. Size Karya yolunda kolaylıklar diliyorum. Günlüklerinizi bekleyeceğim. Ha bu arada karacı meslektaşız. Slm.

    Beğen

    • Seawolfmete dedi ki:

      Merhaba Mustafa Bey, Teşekkür ederim. Doğa yürüyüşüne de hiç durmayın başlayın derim. Beni büyülüyor… Sanırım siz de çok seversiniz…

      Beğen

  3. İbrahim Öztürk dedi ki:

    İyi yolculuklar İbrahim Bey, Yol maceralarınızı sabırsızlıkla bekliyorum…

    Beğen

  4. Mustafa Yılmaz dedi ki:

    Mete bey bir kaç sorum olacak.
    Kullandığınız Fizan batonun tam modelini öğrenebilirmiyim?
    Fizan için performans yorumunuz nedir?
    Jr Gear Zeon Standart Mat’tan memnun kaldınız mı?
    Yanıtlarınız için şimdidden teşekkürler…

    Beğen

    • Seawolfmete dedi ki:

      Merhaba,
      Fizan Compact 3 idi ve çok memnun kaldım… (Şu linkteki baton http://www.andoutdoor.com/std-compact-3-section-pole-yesil–201149.aspx)

      Jr Gear Zeon Mat ise daha ilk gece patladı. Ancak bu markanın başka matlarını uzun zamandır kullanıyorum. Normalde çok dayanıklı ve hiç sorun yaşamamıştım. O nedenle bunun sadece bana tesadüf etmiş bir üretim hatası olma ihtimali de var.Onu firmayla görüştükten sonra anlayabileceğim. İleride de detaylı bir analizini yapacağım…

      Beğen

  5. Erbil Dabağlar dedi ki:

    Mete bey merhaba
    Umarım 2.karya yolu yürüyüşünüzde ilkindeki gibi sıkıntı yaşamamışsınızdır.
    Güzel haberlerinizi bekliyoruz.

    Beğen

  6. Mehmet dedi ki:

    Mete bey merhaba,

    Karia yolu yürüşünüz umarım kazasız belasız iyi bir şekilde sonlanmıştır. Kullandığınız malzemeler konusundaki yorumlarınız bizler için çok değerli olacaktır.

    Özellikle Merak ettiklerim;

    1- Bivak kullanışlı mı ? Acil durumlarda ya da tek gecelik kamplarda uyku tulumu yerine kullanılabilir mi? Çabuk yırtılma gibi konular olabilir mi?

    2- Su arıtma cihazı kullandınız mı? Sıkıntı çıkardı mı? Aldığınız web sitesi ?

    Panço ve diğer malzemeler de ilgi çekici aslında 🙂

    Şunu kullandım, çok iyi ya da eksiklikleri var, onun yerine şu malzemeyi alsaydım gibi bir yazı dizisini bekliyoruz 🙂

    Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

    Beğen

Yorum bırakın