HUSKY SUPPORTER 70+10 LT SIRT ÇANTASI

02042011153601-husky-kamp-çanta- Husky Supporter sırt çantasını yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Bu süre boyunca çanta hakkında edindiğim izlenimleri sizlerle paylaşmak istedim. Çantanın teknik özellikleri şöyle. 02042011153601-husky-çanta-arka **Çıkarılabilir sırt çantası, iki bölmesi, yan cepler **Alüminyum takviyeli Anatomik şekilli, ayarlanabilir arka sistem **Anatomik şekilli omuz askıları ve bel üzerinde daha yoğun nefes alabilir sırt sistemi **Düdük olarak kullanılabilir göğüs tokası **Su geçirmez fermuar, yansıtıcı elemanları **Yan sıkıştırma kayışları, kayışlar ihtiyaç duyabileceğiniz şekilde ayarlanabilir. **Kullanımı: Uzun Outdoor yürüyüşleri  Zorlu ve yıpratıcı hava koşullarında çok ideal Malzemeler: 420D Naylon + 600D Polyester su geçirmez kaplama Özellikler: Ağırlık 2420 g KAPASİTE 70 + 10 lt. BOYUTLAR 87 x 30 x 32 cm EKİPMAN yağmurluk, su geçirmez fermuar, yansıtıcı, yan sıkıştırma kayışları

Çantayı kullandığım ilk gün, ön taşıma kollarından birinin klipsi kopmuş ve 20 kg. lık sırt çantası kucağımda kalmıştı. O günü çengelli iğnelerle atlatıp, ertesi gün diğer tarafında klipsini çıkarıp, ayakkabıcıda diktirmiş ve sabit hale getirmiştim. Çantanın kullanım fonksiyonları üzerinde etkisi olmayan bu küçük operasyondan sonra, başka bir sorun yaşamadım. Çok sık kullanmama rağmen hala çok iyi durumda.

AVANTAJLARI:

** Kumaşı oldukça dayanıklı. Genellikle yollar yerine, orman içinde yürümeyi tercih ettiğim için, çok sık çalılıklara durmadan takılmasına, hatta zaman zaman kesin yırtılmıştır dememe rağmen sapasaplam durumda..

** Perlonları ve fermuarları sağlam, ilk gün kırılan bir klips dışında klipsleri de iyi durumda.

** Hacim olarak çok iyi. Özellikle uzun soluklu yürüyüşlerde, çadır ve mat da dahil tüm malzemenizi rahatlıkla alıyor.

** Kamptan kısa bir yürüyüşle ayrılacaksanız, arka tarafında ayrılabilen küçük bir çantası daha var. Onu alıp rahatça ayrılabilirsiniz. 02042011153602-husky-çanta-gri-a ** Pek çok fonksiyonel cebi var. Özellikle belirli malzemeleri, belirli ceplerde / gözlerde bulundurarak bir düzen kurmanıza olanak sağlıyor. Bu düzen kurulduktan sonra, aradığınız şeyi kolayca bulmanız mümkün.

DEZAVANTAJLARI:

** Şapka kısmında sanırım bir tasarım kusuru var. Sürekli yamuk duruyor ve sağa sola hareket ediyor. İnsanlar sizi sürekli uyarıyor. ”Çantan yamuk duruyor” diye. Eğer birde simetri takıntınız varsa çok rahatsız edici bir özellik. Tabii daha da önemlisi dengenizi bozuyor.

p6070291 (1309 x 982) (981 x 736)
Şapka yamuk bir vaziyette  Kapıdağ’da giderken..

** Çok ağır. Özellikle uzun menzilli yürüyüşler yapıyorsanız, 2.5 kg’ı bulan ağırlığı sizi çok rahatsız ediyor. Gerçi ülkemizde hafif çanta yok. En hafifleri 1700-1800  gr. (70 litrelikler). ABD’de 70 litrelik 800 – 1000 gr lık çantaları görünce, bu ağırlık sizi iyice rahatsız ediyor. (Golite Jam 70)

** Yağmurluğu altında. Pratik bir şekilde takılabiliyor. Ancak yağmura engel olmuyor. Bir bakıyorsunuz çanta ıslanmış. Hele ağır bir yağmura maruz kalmışsanız, ciddi anlamda ıslanıyor.

** Bel kemeri üzerindeki cepler kullanışsız.

SONUÇ: Başka bir çanta arayın. http://www.youtube.com/watch?v=TbPreO0GCDI

Comments
22 Responses to “HUSKY SUPPORTER 70+10 LT SIRT ÇANTASI”
  1. damla dedi ki:

    Arka tarafındaki ayrılabilen çanta müthiş bir avantaj… İnceleme için teşekkürler.

    Beğen

    • Seawolfmete dedi ki:

      Merhaba,

      Çantayı ne tür etkinliklerde kullanmayı düşünüyorsunuz. Ona göre çanta değişebilir. Ancak bana göre 3 çantada çok ağır. Hepsi 2 kg. üzerinde…Daha hafif bir çanta bulabilirsiniz.

      Beğen

      • sadık dedi ki:

        Peki sizin önerebileceğiniz bir çanta var mı?

        Beğen

        • ulasbul dedi ki:

          Burada Mete Bey’in de belirttiği gibi bir çok kişisel değişkeni bilmek gerekiyor. Ultralight olarak tabir edilebilecek bir çanta alım kararında bence en önemli 2 etken, bütçe ve taşımayı planladığınız ağırlık. Halihazırda çadır, tulum ve mat’ınız var mı? Varsa bunların ağırlıkları nedir? Daha çok hangi mevsimde ve kaç gün kamp yapmayı planladığınıza göre taşıyacağınız diğer ekipmanın ağırlıkları ne olacak? Eğer çadır, mat ve uyku tulumunu almadıysanız, almayı planladığınız veya bütçenizin yeteceği ürünlerin ağırlıkları ne olacak. Bu değişkenleri bilmeden yapılacak öneri özellikle de ultralight başlığı altında yapılıyorsa ayakları yere basmayan bir öneri olacaktır. Örneğin 3.5 kg’lık bir çadırınız varsa ve değiştirmeyi düşünmüyorsanız ultralight bir çanta almamalısınız. Ultralight çantalar, hafif olabilmeleri için belirli özelliklerinden feragat etmek zorundadırlar. Bunlardan en önemlisi de taşıyıcı iskelettir. 3.5 kg’lık çadırı, ultralight bir çantada taşımaya çalıştığınızda çantadan azaltacağınız %30’luk ağırlık, size 10 kat konforsuzluk olarak dönecektir. Hem çanta ağırlığını düşürüp hem de ağırlık kapasitesini arttırmak istediğinizde ise bu sefer bütçe işin içine girecek ve daha fazla para harcamanız gerekecektir.
          Bu sebeple önce diğer malzemelerinizin bir listesini ve ağırlıklarını çıkartmalı, çantayı ondan sonra seçmelisiniz.

          Beğen

          • sadık dedi ki:

            değerli yorumlarınız için teşekkürler,
            daha yeniyim,şimdilik hafta sonları, yazın ise likya yolu ve ardından doğaçlama anadoluyu gezmeyi düşünüyorum(yaz boyunca).Ve aşağıdaki ürünleri almayı düşünüyorum..
            çadır-quecua arpenaz 2- 2.4 kg
            mat-quecua-210 gr
            uyku tulumu-Easy Camp Go Devil 300-1400 gr

            Beğen

            • Seawolfmete dedi ki:

              Tekrar merhaba,

              Ulasbul arkadaşın dediği gibi çanta seçimi, yapacağınız etkinliğe ve kişisel özelliklerinize bağlı. Benim zevkle kullandığım bir çanta sizin için sinir bozucu olabilir. O nedenle bunları öneririm demektense, ben ne seçerdim onu söyleyeyim.

              Öncelikle yukarıdaki ürünlerin çok ağır olduğunu söylemeliyim. Uzun yürüyüşlerde ağırlık, gün be gün daha sıkıntı veriyor. O nedenle paranızın yettiği en hafif ve hacimce en küçük ürünleri alın derim. Ayrıca çantanızı hazırlarken, size konfor sağlamaktan başka amacı olmayan malzemeleri de bırakmanızı öneririm. Çünkü bunlar daha büyük bir çanta ve daha fazla ağırlık demek.

              ÇADIR: IGLOO 63177-1 (2.1 kg.) veya VANGO SOUL 100 (1.7 kg.)
              MAT:Eğer şişme mat alacaksanız JR GEAR ULTRALIGHT MAT (400 gr.)veya QUECHUA FORCLAZ A 100 3/4 MAT (400 gr.)(Şişme olmayacaksa kapalı hücre herhangi bir mat olabilir)
              UYKU TULUMU: Eğer yurt dışından getirme ya da internetten alabilirim derseniz SOL ESCAPE BİVY (225 gr.). Yoksa QUECHUA LIGHT 15 (Sadece yazın kullanabilirsiniz) (700 gr.)
              ÇANTA: QUECHUA FORCLAZ 50 SPEED (Bu çanta 1080 gr ve 51 lt.) Ağırlık ve hacim çok iyi. Ancak yeni başladığınız için muhtemelen size çok küçük görünecek. Aslında çok uzun süreli bir yürüyüş için bile yeterli hatta büyük olduğunu bilin ve malzemelerinizi ona göre alın derim..

              Bunlar benim çıkardıklarım. Biraz daha araştırsam belki başka ürünlere de yönebilirim. Yani ağırlık ve hacim gözeterek siz farklı ürünler bulabilirsiniz. Ancak bu iki konuda taviz vermeyin. Ağır veya hacimliyse ne kadar beğenmiş olursanız olun eleyin gitsin..

              Ben olsam

              Liked by 1 kişi

  2. Hüseyin alabay dedi ki:

    Hepinize iyi akşamlar. Ben de ileride yapacağım yürüyüşler için şimdiden malzeme arayışına girdim ve sizlerin sayesinde çok şey öğrendim. Gezenbilir sitesinde de benzer başlıkta iki ürün önerisi burada da yazayım.

    http://www.aliexpress.com/item/Black-hawk-limit-ultra-light-680-double-layer-parallel-chord-1-2-gauze-tent/1686424224.html?s=p

    https://www.patikaoutdoor.com/ferrino-alpax-50-lt-sirt-cantasi-

    Beğen

    • Seawolfmete dedi ki:

      Merhaba,

      Öneriler için teşekkürler….

      Beğen

      • ulasbul dedi ki:

        Hüseyin Bey, linkini verdiğiniz çadır gerçekten çok hafif. Fakat fazla hafiflik, beraberinde belirli negatif özellikleri (cuban fiber hariç) getirir. Linkteki çadır o kadar hafif ki iç tentede 20D, dış tentede ise 15D kumaş kullanılmış. Bu o kadar ince ve dayanıksız bir kumaş demekki, bırakın dal parçası vs.’yi neredeyse küçük bir saz dahi çadırınızı delebilir. Bu da sizi özellikle yağışlı havalarda çok zor durumda bırakabilir.

        Fırsattan istifade ederek şunun altını çizeyim: Özellikle teknik malzemeler ve çanta, mat, uyku tulumu ve çadırdan oluşan 4’lüde sadece tek bir kıstasa göre ürün seçmeyin. Hafiflik, dayanıklılık, fiyat gibi kriterlerin hepsini dikkate alın ve seçiminizi ona göre yapın.

        Beğen

        • hüseyin alabay dedi ki:

          Öncelikle cevabınız ve uyarınız için çok teşekkürler. bu tarz teknik konularda pek bilgim olmadığı için kumaşın kalitesini göz ardı etmişim. sayenizde birşeyler öğreniyoruz. linkteki çadırı yazarken dediğiniz gibi 1. kriterim hafiflikti ve çubuk poller yerine herzaman yanımda taşıyacağım baton yardımıyla kurulması da avantajdı. yine bu tarz yarı çadır yarı tarp olup batonla kurulabilen iç sinekliği de bulunan ve DAYANIKLI-HAFİF bir model önerebilir misiniz???

          Beğen

          • Seawolfmete dedi ki:

            Merhaba Hüseyin Bey,

            Aliexpress linkli çadırı Türkiye’nin her yerinde 3 mevsim kullanabilirsiniz. Yeter ki tanıtımında yazan değerler gerçek olsun. 1500 mm su geçirmezlik eğer ürün kaliteli ise 3 mevsim için son derece yeterli. Örneğin Marmot Limelight çadırın da su geçirmezlik değeri 1500 mm. Ancak 6.000 mm yazan çadırın su aldığı yerde o almıyor. Benim kullandığım İgloo çadır da 1500 mm. su geçirmezlik değerinde. Defalarca sağanak yağmur altında kaldım. Erciyes’te saatlerce dolu altında kaldım. Bir damla bile içeri su almadı.

            İç ve Dış tentelerin 15 ve 20 Denye olan değerlerine bakıp kalitesiz çadır demek ise pek mümkün değil. Çünkü Denye bir ağırlık ifadesidir, dayanıklılık değil. Kullanılan ipin bir lifinin 9000 metresinin ağırlığını ifade eder. Eğer örümcek ağını dokuyabilirseniz, belki de 0.1 Denye ağırlığında dünyanın en dayanıklı kumaşını elde edebilirsiniz. O nedenle hangi malzeme ile dokunduğu önemli. Zaten ultralight bir çadırda kullanılan kumaşların Denye değerlerini yüksek olması mümkün değil. Çünkü o takdirde zaten ultralight olmaz.

            Dediğim gibi bu ürün bir ABD ya da Avrupa Ülkesine ait olsa o zaman hiç düşünmeden alın derdim. Çin malı olunca bu derece güven olmuyor. Ancak çok kaliteli Çin ürünleri de var. Alıp görmek gerekir. Ancak bu fiyata da hiç düşünmeden bu risk alınabilir.

            Beğen

  3. emre dedi ki:

    Bu tür konulara merakım var bende yavaştan başlamayı düşünüyorum.Çanta çok önemli olduğundan sizlerden tavsiye almak istedim…

    deuter denalı 60+10 336tl
    deuter eclipse 60+10 310tl ikisinin arasında ağırlıktan başka bir fark görülmüyor ama yine de bir sorayım dedim.ikisinden birini almayı düşünüyorum…birde lowe alpine chotse 2 65+10 342 tl Tavsiyelerinizi bekliyorum..

    Beğen

    • emre dedi ki:

      düzeltme( lowe alpine 314 tl)

      Beğen

    • Seawolfmete dedi ki:

      Merhaba Emre Bey,

      Çantayı nerede, ne zaman ve ne tip bir etkinlikte kullanmak için istiyorsunuz. Günü birlik doğa yürüyüşü, uzun süreli doğa yürüyüşü, yüksek irtifa dağcılığı vb.
      Eğer bu konuda biraz daha bilgi verebilirseniz çok iyi olur.

      Beğen

      • emre dedi ki:

        Merhabalar cevap verdiğiniz için teşekkür ederim,
        Uzun süreli doğada yürüyüşlerinde…Kafanda şu an Karia yolu, likya yolu var.

        Beğen

        • Seawolfmete dedi ki:

          Merhaba Emre Bey,

          Uzun süreli yürüyüşler için Deuter çantalar çok ağır. İkisi de 2 kg. üstünde. Low Alphin ise nisbeten daha hafif. Ancak bence o da uzun süreli yürüyüşler için ağır.

          Uzun süreli yürüyüşler de ağırlık çok önemli. 1-2 günlük yürüyüşte rahatlıkla taşıdığınız bir ağırlık, yürüyüş uzadıkça ızdıraba dönüşüyor. O nedenle hafif olmayı birinci plana alın derim.

          Bu nedenle malzeme alırken;
          1. En hafifini ve hacimce en küçüğünü alın,
          2. Konfor arttırmaktan başka hiç bir fonksiyonu olmayan malzemelerden uzak durun.

          Bu takdirde küçük hacimli bir sırt çantasına rahatlıkla yerleşebilirsiniz. Küçük sırt çantası da, daha hafif bir sırt çantası demek elbette.

          Ben bu kriterlere uyduğunuz takdirde, size rahatlıkla yetebilecek ülkemizden bir çanta önereyim.

          http://www.decathlon.com.tr/forclaz-50-speed-sirt-cantasi-id_8301670.html

          Decathlon mağazalarında satılan Forclaz 50 SPEED. 51 lite ve 1080 gram.

          Fiyatı da diğer çantalara göre uygun. 169 TL.

          Beğen

  4. emre dedi ki:

    Çanta seçiminde tabikide hafiflik önemli ama benim için konfor ve dayanıklılık daha önemli, ikiye indirdim seçeneğimi bugünde biraz daha araştırma yapıp yarın sipariş vermeyi düşünüyorum deuter denalı veya the north face terra 65 ten birini alacağım sizce hangisini almalım…litre ve kalite az geldi quecua bana

    Beğen

    • Seawolfmete dedi ki:

      Merhaba,
      Siz benim için konfor daha önemli dedikten sonra benim bir şey önermem doğru olmaz. Çünkü konfor tamamen kişisel bir şey.

      Beğen

  5. denizci dedi ki:

    bu çantayı izmirde nerede bulabılırım izmirde husky çanta satan bir yer var mı _?

    Beğen

    • Seawolfmete dedi ki:

      Merhaba,

      Yeni modeller devreye girdiği için artık outdoor mağazalarında pek bulunmuyor. Ancak avcılık malzemeleri ve askeri malzeme satan yerlerde hala var. İnternette ”Husky Supporter 70” diye aratırsanız satan yerleri görebilirsiniz.

      Beğen

Yorum bırakın